SVEČANOST DODJELE ZAHVALNICA POSLOVNIM PARTNERIMA

Objavljeno: 06.09.2019

U četvrtak, 05. 9. 2019. je na našem Fakultetu održana svečana dodjela zahvalnica poslovnim partnerima Fakulteta, koji su studentima omogućili obavljanje stručne prakse u protekloj akademskoj godini.

 

 

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio Voditelj stručne prakse, doc. dr. Goran Ćurić, prodekan za nastavu, koji je ukratko predstavio sve oblike saradnje koje je Fakultet u posljednjoj akademskoj godini ostvario s različitim privrednim subjektima. Istaknuo je da studenti  Ekonomskog fakulteta nisu samo obavljali praksu u preduzećima, nego je saradnja sa privredom imala veće razmjere, što je bio povod za povećanje broja partnera iz privrednog sektora.

 

 

O uspješnosti ostvarivanja saradnje između Ekonomskog fakulteta i privrednih subjekata govori i činjenica da je u toku ove akademske godine formalizirana saradnja sa mnogim privrednim subjektima potpisivanjem memoranduma o saradnji.

 

 

U ime Fakulteta obratila se i dekanica Fakulteta, prof.dr. Azra Bajramović, koja se prisutnim predstavnicima privrednih subjekata zahvalila na pruženim mogućnostima obavljanja stručne prakse za studente, te na iskazanoj želji da se dosadašnja saradnja nastavi i naredne akademske godine.

 

„Posebno sam ponosna na činjenicu da su ispred određenih institucija saradnju sa Fakultetom inicirali upravo naši bivši studenti. Nastojat ćemo da i u narednom periodu u saradnji sa preduzećima omogućimo što kvalitetniju stručnu praksu studentima, te da razvijemo i unaprijedimo ostale vidove saradnje sa privredom“, istakla je dekanica Fakulteta.

 

 

Nakon dodjele zahvalnica uslijedilo je druženje u Multimedijalnoj sali Fakulteta, gdje su u neformalnom razgovoru dogovoreni pravci dalje saradnje u svrhu poboljšanja nastavnih planova i programa i što bolje pripreme studenata Ekonomskog fakulteta za tržište rada.

 


Galerija